Derbi kola pripao Smederevcima, Radinčanke ubedljive u Požarevcu

SMEDEREVO/POŽAREVAC, 3. decembar 2023 – Ove subote igrane su utakmice 11. kola, poslednjeg u ovom delu sezone u Super B ligi za rukometaše i devetog kola, takođe poslednjeg u ovoj godini u prvenstvu Prve lige za rukometašice. Smederevo je kod kuće slavilo, u znatno neizvesnijoj utakmici od one rukometašica u Požarevcu, jer su Radinčanke u gradu pod Čačalicom još jednom lako i ubedljivo došle do bodova: Smederevo – Loznica 26:23 (17:11) i Nemanjić  – Mladi radnik 21:36 (8:17).

Smederevci su na samom startu pogocima Blagojevića (5 golova) i Marjanovića (4) poveli i do odlaska na odmor, uz odbrane Martića (15 odbrana), čuvali prednost, koja je na poulvremenu iznosila plus 6.

Drugo poluvreme počelo je agresivnom odbranom gostiju  i serijom od 2:8, tako da su u 46. minutu Lozničani stigli do izjednačenja – 19:19.

Onda je na scenu stupio Dušan Stojković (5), najbolji akter meča, i svojim pogocima overio ne baš lako izvojevanu pobedu Smedereva.

Po drugi put u dve nedelje Radinčanke su gostovale u Požarevcu i ponovo su slavile. Domaće su prvi i jedini put vodile u prvom minutu, a onda je raspoložena Marta Filipović (6) izjednačila, da bi potom  golom Anastasije Kostić (4) gošće povele i do pauze vođstvo podigle na devet golova viška.

Kada je razlika u klasi postala evidententa, treneri Milica Petrović i Jovica Petković pružaju šansu i ostalim rukometašicama iz Radinca sa klupe – i sve su se upisale u strelce.

Pored na golu iskusne Slađane Mitrović, koja je proglašena i za najbolju akterku susreta, preciznošću su se istakle Lena Janković (5) i Kristina Dejanović (5). Treba pomenuti i da su domaće rukometašice imale čak 10 dosuđenih sedmeraca, od kojih su realizovale šest, pa ipak nisu uspele ni da se rezultatski približe Radinčankama.

Ovo je bio susret poslednjeg kola ovog dela prvenstva, a rukometašicama iz Radinca ostaje da odigrau zaostali meč sa Đerdapom iduće subote u Smederevu.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!