Počelo popločavanje platoa na ulazu u gradski park u Velikoj Plani

VELIKA PLANA, 2. decembar 2023 – Danas je počelo popločavanje platoa ispred Centra za kulturu Masuka u Velikoj Plani, radove izvodi JKP “Miloš Mitrović”, a treba da bude popločana površina od oko 700 metara kvadratnih.

U pitanju je prostor na ulazu u gradski park, između Ulice Nikole Pašića i Centra za kulturu Masuka, koji je bio u vrlo lošem stanju, pun rupa i neravnina koje su ugrožavale bezbedno kretanje pešaka.

Očekuje se da radovi budu završeni najkasnije za desetak dana, a da bi se to postiglo radnici će raditi i u dane vikenda.

Nakon okončanja radova na platou više neće biti dozvoljeno parkiranje automobila.

Popločavanje platoa je, kako kažu u planjanskom opštinskom rukovodstvu, prvi korak ka izgradnji gradskog trga ispred Centra za kulturu Masuka, koja je planirana za proleće sledeće godine. U sklopu trga biće izgrađena i letnja pozornica.

Za izgradnju gradskog trga Opština Velika Plana je i budžetom za ovu godinu bila izdvojila pet miliona, dva miliona su dobijena od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali je Privremeni organ opštine procenio da, zbog vremenskih uslova, ne bi bilo racionalno sada početi sa radovima, jer bi to u ionako otežanim zimskim uslovima dodatno ometalo kretanje pešaka.

Informacija i foto: D. Marić

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!