JP Putevi Srbije: Proširene tri naplatne stanice, među njima i smederevska

30. novembar 2023 – Zbog konstantnog povećanja saobraćaja, kao i sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, pokrenut je Projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Republici Srbiji, a ove godine su proširene tri – u Smederevu, Požarevcu i Aleksincu.

Bočna naplatna stanica  Smederevo na državnom putu I A reda broj 1, sa postojeća  dva ostrva – 3 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za dva nova ostrva, a ukupni prošireni kapacitet je 4 ostrva – 5 saobraćajnih traka i novi prizemni upravni objekat od  100 0m².

Bočna naplatna stanica  Požarevac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećih 3 ostrva – 4 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 3 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 6 ostrva – 7 saobraćajnih traka i novi upravni objekat od  100 m² iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.

Bočna naplatna stanica  Aleksinac na državnom putu I A reda broj 1, sa postojećeg 1 ostrva – 2 saobraćajne trake, naplatna stanica je proširena za 2 nova ostrva, i ukupni prošireni kapacitet je 3 ostrva – 4 saobraćajne trake i novi prizemni upravni objekat od  50 m².

Pored čove tri, naplatna stanice Stara Pazova je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16.05.2023, navodi se u današnjem saopštenju JP Putevi Srbije.

Foto: JP putevi Srbije, naplatna stanica Smederevo

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!