O „Antičkom hedonizmu“ na tribini sa doktorom Ivanom Nišavićem

SMEDEREVO, 29. novembar 2019 – U smederevskom Centru za kulturu ove srede će biti održana tribina „Antički hedonizam“, a na tu temu govoriće dr Ivan Nišavić, filozof i naučni saradnik Instituta za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Ivan Nišavić je osnovne, master i doktorske studije filozofije je završio na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odbranivši doktorsku disertaciju na temu „Epikurova filozofska psihologija“. Predmet njegovog interesovanja jeste helenistička, posebno epikurejska filozofija. Pored toga, interesuju ga teme iz filozofije obrazovanja, etike i epistemologije. Koordinator je Laboratorije za obrazovne teorije (EduLab) i gostujući predavač na predmetu Filozofija obrazovanja odraslih na studijskoj grupi za Andragogiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je monografije: „Priroda, duša i sreća: temelјi epikurejske etike“ i naučnih članaka: sa Jelenom Pavličić, „Između skepticizma i dogmatizma: dva naizgled suprotstavlјena pristupa problemu jednako uverlјivih i međusobno protivrečnih pojava“, Filozofska istraživanja; sa Tamarom Plećaš „Rimski stoici Seneka i Epiktet o epikurejskom hedonizmu i druс̌tvenim ulogama filozofa“, Theoria, sa Majom Maksimović „Tehnologije sopstva u obrazovanju odraslih”, Andragoške studije, „Etičko (odgovorno) upravlјanje“, Theoria.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!