Dečiji likovni salon po šesti put u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 28. novembar 2023 – Posetioci Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci od danas će biti u prilici sa pogledaju dela malih umetnika na šestom Dečijem likovnom salonu. Radovi su nastali ove godine, kada su mali umetnici zašli u svet istorijsko-umetničke zbirke Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci i upoznali se s pričama prošlih vremena kroz čaroliju kolaža, stvarajući svoja jedinstvena dela.

Tokom mesec dana, ova likovna radionica u prostorijama muzeja postala je centar kreativnosti za najmlađe. Odštampanim reprodukcijama slika iz zbirke kao osnovom, deca su se igrala, seckala, slagala i stvarala svoje čarobne radove. Vojnici, poštari, fazani – svi su oživeli u novim likovnim delima.

Posetioci će, mada im ovih dana za tako nešto vreme  baš i ne ide na ruku ali valjda će se popraviti, imati mogućnost i da se fotografišu na paleti, a kada fotose postuju na društvenim mrežama, iz muzeja su zamoljeni da i njih označe u objavi, sva kako bi što više njih došlo da vide dela mladih umetnika na ovoogodišnjem Dečijem salonu.

Otvaranje šestog izdanja Dečijeg likovnog salona u Narodnom muzeju u Smederevloj Palanci je zakzano za ovaj utorak u 19 časova.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!