Gol Ivića i tri boda za povratak na treće mesto prvoligaške tabele

SMEDEREVO, 26. novembar 2023 –Smederevci su danas popodne, po vremenu koje nije bilo baš najnaklonjenije fudbalu, stigli do vredne pobede nad jednim od konkurenata za plasman u gornji dom prvoligaškog karavana: Smederevo 1924 – OFK Vršac 1:0 (1:0).

Pre početka susreta fudbaleri  obe ekipe, zajedno sa sudijama, fotografisali su se kod banera sa natpisom „Stop nasilju nad ženama“. Ovo je akcija Fondacije Mocart, koju su podržali svi klubovi dva najviša ranga. Time je na 16 stadiona započela kampanja „16 dana aktivizma“ protiv ovog društvenog problema.

Od početka utakmice domaći tim je imao inicijativu, a prva prilika za promenu rezultata viđena je u četvrtom  minutu, kada je Petronijević, nakon akcije Jovanovića i Dimitrijevića, pokušao sa distance, ali je lopta završila kraj gola.

Uglavnom se u tom delu meča igralo na polovini Vrščana, a još bolju šansu da domaće dovede u vođstvo imao je Stevanović u 20. minutu. Na ubacivanje Stojkovića, iz trka glavom je šutirao, ali je prebacio okvir gola gostiju.

Vršćami su najbolju priliku imali posle greške domaće odbrane, kada je nakon petlljanja  na ivici šesnaesterca, lopta vraćena  Paniću, ovaj je proklizao, pa je Milivojević ni kriv ni dužan došao do lopte. Iz neposredne blizine nije uspeo da savlada Kaličanina, šutirao je jako i neprecizno, iznad gola Smederevaca.

Iznad prečke, ali gola Vrščana, završio je i volej Stevanovića sa petnaestak metara, a pre vodećeg gola izglednu šansu imao je i Stojković, čiji je snažan šut pod prečku golman gostiju prosledio u korner.

Ostalo je da se odigra još tri minuta u prvom poluvremenu kada je akciju, koju je započeo pokretljivi Jovanović, nastavio Dimitrijević, uspešno završio David Ivić pogodivši dalji ugao gola gostiju.

Nastavak utakmice je počeo mnogo ambicioznijom i agilnijom igrom gostiju iz Vršca, koju su Smederevci uspešno neutralisa.li Napadali su Vrščani prilično stihijski, činilo se bez nekog plana,što je Smederevcima olakšalo posao i pružilo im priliku da ih ugroze kontrama.

U jednoj takvom napadu, u 75. minutu, Ivić je grudima spustio loptu Obradoviću, ovaj je raspalio po njoj sa ivice šesnaesterca, ali je prohujala pored same stative gola gostiju.

Svi pokušaji gostiju da stignu do izjednačenja nisu urodili plodom, pa su se na kraju Smederevci radovali. Jer, osvajanje ova tri boda znači da su se zadržali pri vrhu tabele, sa 28 bodova su treći na tabeli.

Već u sredu Smederevo očekuje novo iskušenje – u zaostalom meču 17. kola gostuju ekipi Mladosti GAT u Novom Sadu.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!