Smederevski rukometaši lako do trećeg kola u takmičenju za Kup RSCS

SMEDEREVO, 22. novembar 2023 – U iščekivanju nedeljnog derbija Super B lige, kada će snage odmeriti dve prvoplasirane ekipe, Smederevci i Kostolčani, sticajem okolnosti isti rivali, po imenu ali ne i sastavima, večeras su se sastali u utakmici drugog kola Kupa Rukometnog saveza centralne Srbije: Smederevo – Rudar 45:31 (24:17).

Gosti su, moglo bi se reći – prema očekivanju, došli sa drugopozivcima, čuvajući glavne adute za prestojeći duel za bodove. Gotovo istom merom uzvratio je i strateg Smederevaca Nenad Martić počevši meč a kombinovanim sastavom, da bi potom preostali deo utakmice odigrale mlade snage, koje konkurišu za svoje mesto među najboljima.

Na početku meča, sa dva pogotka kapitena gostiju iz Kostolca Adrijana Murine (10 golova), Rudar je poveo, a onda su domaći pokazali da imaju znatno jače i perspektivnije rukometne nade.

Nije bilo teško pretpostaviti u takvim okolnostima da će se svi koji su kročili na teren upisati u listu strelaca, a ubedljivo najefikasnbiji bili su Marijan Živković (11) i David Matković (11), koji je uz to izveo i realizovao sva četiri sedmerca, koliko je i dosuđeno u korist domaćih.

Ovako visokoj, ubedljivoj pobedi svoj doprinos su dali i golman Filip Todorović sa 14 odbrana, kao i petostruki strelci Nikola Perazić i Bogdan Stnković.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!