Gol u sudijskoj nadoknadi vremena tek za utehu, bodovi ostali u Leskovcu

LESKOVAC, 21. novembar 2023 – U danas popodne odigranoj iz devetog kola zaostaloj utakmici Prve lige, pod svetlošću reflektora na novom stadionu u Leskovcu, Smederevci su bodove prepustili domaćinu: Dubočica – Smederevo 2:1 (1:0).

Gol kojim su domaći poveli pao je već u 5. minutu, kada je Đorđević uputio centaršut sa desne strane, lopta je došla do Đokića, koji je udarcem glavom matirao Kaličanina. Stekao se utisak da je golman Smedereva mogao bolje u toj situaciji, a ni ovaj odbrambeni igrač Smedereva koji je bio ispred Đokića nije se istakao.

Posle toga su domaći čuvali loptu u svom posedu, kad god i koliko god su mogli, koristeći odličnu podlogu na prelepom novom objektu u Leskovcu. Pokušavali su da ugroze gol Smedereva samo kad su baš morali da pređu centar.

I u takvim okolnostima, nije mnogo nedostajalo da u 23. minutu najbolji strelac domaćih, čuvenog imena i prezimena, Dušan Savić još jednom savlada Kaličanina, ali je golman Smederevaca ovoga puta izašao kao pobednik posle šuta sa 14-15 metara.

Malo su se gosti probudili posle šuta Stojkovića u 31. minutu, koji je golman Dubočice Knežević odbranio. Ali, stekao se utisak, Smederevci su ušli u utakmicu bez plana B – šta ako se rano primi gol. Napadi su im u tom periodu uglavnom bili neubedljivi, teško su dolazili do gola Dubočice jer su se domaći neretko branili sa 10 igrača na svomdelu terena. Tek ponekad bi, kako je rečeno, krenuli napred, a i u tim slučajevima su bili opasniji od fudbalera Smedereva. Ovi osim centaršuteva, koji su gotovo po pravilu završavali u gol-autu i pomenutog udarca Stojkovića, jedinog u okvir gola, a možda i nije bio, ali golman Dubočice nije hteo da rizikuje, ništa više nisu prikazali.

Nije se mnogo toga promenilo ni u drugom poluvremenu, mada su smederevski fudbaleri zaigrali angažovanije, pokazali više želje, krenuli i ofanzivnije, domaći su i dalje umešno čuvali rezultat.

Od retkih prilika neka bude pomenuta ona kada je Nikola Jovanović, činilo se, pobegao odbrambenim igračima Dubočice, ali ga je u poslednjem trenutku, pre nego što je uputio udarac, štoper domaćih izblokirao.

Nastavili su Smederevci sa kakavim-takvim atacima, sada artikulisanijim nego u prvom delu, ali bez mnogo izglednih prilika, a najbliži postizanju gola bili su kada je Obradović šutirao sa dvadesetak metara, ali lopta nije završila u mreži, jer je golman domaćih Knežević, i sam bivši član Smedereva, sjajnom paradom spasao svoj tim.

I kada je izgledalo da će sve biti završeno minimalnom pobedom domaćih, četiri minuta pre kraja, sevnula je kontra Leskovčana. Kostić je, u prvi mah se tako učinilo, na ispravan način oduzeo loptu Saviću, ali nije tako mislio sudija Nikola Petrović. Dosudio je prekršaj, a Kostića počastio žutim kartonom. Slobodan udarac je izveo Predrag Đorđević, iako je lopta bila na idealnom mestu za levonogogog igrača. On je desnom nogom raspalio po njoj smestivši je u sam donji desni ugao Kaličaninovog gola, ona se, odbivši se od stative, zakoprcala u mreži.

Tada je bilo izvesno da bodovi ostaju u Leskovcu. Za slabu utehu Smederevcima stigao je gol u nadoknadi vremena; David Ivić je primio loptu u šesnaestercu domaćih, okrenuo se ka golu i rezantnim udarcem pogodio dalji ugao i mrežu Dubočice.

Ostalo je još malo vremena za neizvesnost, s obzirom da je meč produžen za četiri minuta. Nije da nisu, pokušali su Smederevci u preostalih nekoliko minuta da stignu do gola koji bi značio bod, ali bez uspeha.

Prvenstvo se nastavlja za vikend, u nedelju u Smederevo dolazi Vršac, utakmica se igra od 13 časova.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!