Smederevski strelci osvojili četrnaest medalja u četvrtom kolu Lige SSSCS

SMEDEREVO, 20. novembar 20223 – U četvrtom kolu Lige Sportskog strelјačkog saveza centralne Srbije, koje je proteklog vikenda održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, takmičari Strelјačke družine Smederevo osvojili su četrnaest medalјa – četiri zlatne, pet srebrnih i četiri bronzane. Najuspešniji je bio Aleksa Nikolić u disciplini vazdušni pištolј, koji je pobedio u obe kategorije, i kadeta i mlađih juniora. Zlatne medalјe osvojili su još Luka Vučković, u kategoriji pionira serijskom vazdušnom puškom i Anastasija Aksić, u kategoriji mlađih juniorki vazdušnim pištolјem.

Andrija Živković u disciplini standardna vazdušna puška i Nikola Manojlović, pištolјem osvojili su po dve srebrne medalјe u kadetskoj i mlađejuniorskoj kategoriji. Marija Đorđević je bila druga u kategoriji kadetkinja i treća mlađa juniorka u disciplini pištolј. Natalija Jovanović je bila druga u kategoriji mlađih juniorki standardnom puškom. Istim oružjem Lazar Mladenović je osvojio dve bronzane medalјe u kategorijama kadeta i mlađih juniora. I još jednu bronzanu medalјu osvojila je Jana Bogosavlјević u kategoriji pionirki serijskom puškom.

Preostalih šesnaest medalјa koje su podelјene na ovom takmičenju osvojili su takmičari iz Prokuplјa, Lebana, Kragujevca, Jagodine, Bora i Paraćina.

Peto kolo Lige SSSCS biće održano na strelištu u Sportskom centru Čair u Nišu 2. decembra. Pre ovog takmičenja u Smederevu će biti i 20. Jubilarni Memorijalni turnir serijskom vazdušnom puškom „Želibor Mladenović Žele“ u znak sećanja na jednog od najuspešnijih smederevskih strelaca, a zatim i deveti međunarodni turnir Omladinski Valter kup, koji će ove godine okupiti rekordan broj strelaca iz 12 zemalјa. Po prvi put biće tu učesnici iz Turske i Moldavije. Pored njih takmičiće se još i najbolјi mladi strelci iz Slovačke, Mađarske, Bugarske, kao i iz Indije i svih bivših republika nekadašnje SFRJ.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!