Rukometaši Smedereva bolji od Negotinaca, Radinčanke slavile u Požarevcu

SMEDEREVO, 19, novembar 2023 – Teže nego što se očekivalo, u utakmici 9. kola Super B lige, boljom odbranom i efikasnijom igro u nastavku, učenici trenera Nenada Martića su stigli do vredne pobede: Smederevo – Hajduk Veljko 35:31 (15:17). U okviru 7. kola prvenstva Prve lige za rukometašice Radinčanke su pobedile u gradu pod Čačalicom: Požarevac – Mladi radnik 16:24 (7:14).

Samo do 12. minuta rezultat je bio egal 6:6. Onda su gosti sa dva uzastopna pogotka Jovanovića (4 gola) preuzeli vođstvo, potom i preciznim šutem Marinkovića (4) u poslednjim trenucima prvog dela na odmor otišli sa tri gola viška.

Nošeni podrškom sa tribine, pogotkom Bešira (3) u 34. minutu domaći su poravnali rezultat da bi više od pet minuta trajala rezultatska klackalica. Razbranio se tada Aleksandra Martić, koji je bio i najbolji igrač utakmice, a sa dva uzastopna pogotka Stankovića (2) Smederevci su konačno preuzeli vođstvo – 24:22.

U završnici utakmice, predvođeni pre svih kapitenom Marjanovićem (7) dva minuta pre kraja o na plus 5.

Bio je to sedmi trijumf Smederevaca, koji su sada na deobi prvog mesta sa ekipom Rudara iz Kostolca, kome će naredne nedelje gostovati.

Svesna nespornog kvaliteta Radinčanki, trener Milica Petrović je domaćinu u Požarevcu suprotstavila kombinovani sastav, bez onih najiskunijih, ali i to je bilo dovoljno za novi trijumf.

Od početka utakmice Radinčanke su imale prednost, da bi meč završile sa 8 golova viška.

Pored golmana Teodore Anđelović , koja je ponela epitet igračice utakmice, istakle su se Anđela Stojković (5 golova), Marta Filipović (4), Kristina Dejanović (4) i Anastasija Grujić (3).

S maksimalnim učinkom, i utakmicom manje, Mladi radnik je načelu tabele, a u narednom kolu ugostiće ekipu Bora.

Ovom treba dodati da su u razvojnoj ligi Centralne Srbije dan ranije rukometašice iz Radinca do 16 godina uz Ćupriji protiv domaćeg Radničkog odigrale dva meča. Oba puta učenice Jovice Petkovića slavile su pobede. U prvoj utakmici Radnički – Mladi radnik bilo je 16:39, a u drugoj Mladi radnik, koji se vodio kao domaćin mada se i ovaj meč igrao u Ćupriji, pobedio je Radnički sa 25:11. Tako u naredni rang mlade Radinčanke ulaze sa dve pobede.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!