Prvaci liste „Srbija protiv nasilja“ družili se sa Smederevcima na pijaci i trgu

SMEDEREVO, 19. novembar 2023 – Nekoliko prvih imena sa liste „Srbija protiv nasilja“ za parlamentarne izbore 17. decembra bilo je danas u Smederevu. Na Zelenoj pijaci i centralnog gradskom trgu sa Smederevcima su razgovarali Marinika Tepić, Borko Stefanović, Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta, Dragana Rakić…

Na Zelenoj pijaci su misli razmenili sa prodavcima, poljoprivrednicima i nakupcima, teško ih je razlikovati, koji su bili pomalo zatečeni videvši pored njihovih tezgi likove koje znaju samo sa malih ekran, prenosa skupštinskih zasedanja.

Jedno od zanimljivijih obrazloženja, zašto će na predstojećim izborima glasati baš za ovu listu, čulo se od starijeg gospodina ispred štanda liste na pijaci.

– Zato što Marinika Tepić ima ono što mnogi  muškarci nemaju i zato što kaže sve u lice onome ko to zaslužuje – u dahu je rekao ovaj gospodin, nakon što se rukovao sa dosadašnjom, on se nada i budućom poslanicom, u narednom sazivu Narodne skupštine, uručivši joj buket cveća koji je kupio na obližnjoj improvizovanoj, kartonskoj tezgi.

Druženje na centralnom gradskom trgu bilo je približnije onom što podrazumevaju ovakve političke kampanje. Tu su se prvaci liste „Srbija protiv nasilja“ građanima obratili s nekoliko govora, mada su i ovde Smederevci iskoristili da kažu koju. Interesantno, bili su to uglavnom stariji sugrađani, mladi su, izgleda, imali preča posla, uglavnom u okolnim kafićima.

Inače, baš kao što će lista „Srbija protiv nasilja“ biti na sedmom mestu listića za parlamentarne, na istoj pozicija na listiću za lokalne izbore biće i „Smederevo protiv nasilja“. Ovu listu je, podsećamo, kao jedinu takvu do sada, Gradska izborna komisija vratila zbog izvesnog broja potpisa onih koje su je podržali, a koji su svoj potpis dali pre toga nekim drugim listama ili nisu sa prebivalištem u Smederevu. Pošto je u datom roku od 48 sati da se nepravilnosti isprave to i učinjeno, „Smederevo protiv nasilja“ će ipak biti na sedmom mestu na listiću.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!