Odbojkaši posle maratona izgubili, odbojkašice rutinski do šeste pobede

SMEDEREVO, 19. novembar 2023 – Sportska subota u Smederevu protekla je u znaku odbojke. U prvom meču, u okviru 6. kola prvenstva Druge lige, odbojkašice su ostvarile ubedljivu pobedu: Smederevo – Crnjanski 3:0 (25:23, 25: 15 i 25:13). Više od dva sata trajao je duel takođe 6. kola, ali Prve lige, u kome su posle preokreta slavili do sada neporaženi gosti: Smederevo Carina – Spartak 2:3 (21:25, 25:19, 25:16, 17:25 i 13:15).

Samo u prvoj deonici gošće iz Beograda, mlade i reklo bi se neiskusne, pružile su jači otpor Smederevkama, koje su predvodile kapiten Nevena Stefanović (19 poena), odličnom na servisu Tijanom Đuričić (9) i sa nekoliko „koreja“ Marijom Mijanović (13).

Ovo je bila šesta pobeda izabranica Dragoljuba Janića u isto toliko utakmica u ovom prvenstvu.

U susretu za odbojkaške sladokusce, isukusni gosti iz Ljiga do pobede su stigli u taj-breku, a prava je šteta što ishod nije bio drugačiji po domaćin,a jer je lako je moglo da se desi da bude i obrnuto – da slave Smederevci.

Meč je počeo rezultatskom klackalicom, domaći su posle vođstva od 16.15 ipak na kraju popustili. A onda potpuno druga slika na parketu; učenici trenera Dušana Kalinića, predvođeni raspucanim Kovačem (21 poen), uz penale Munćana (11) i nekoliko „kuvanja“ Radulovića (14), otišli su na 22:13 i ovaj ste priveli kraju u svoju korist. Gosti, koje su predvodili Duduj (12), Gavrilović (19) i Halilovićem (19), uspeli su da samo smanje prednsot domaćina, ali ne i da dobiju ovu deonicu.

Nošeni podrškom sa tribina Smederevci su bili najubedljiviji u trećoj deonici, koju su dobili sa 25:16, a onda su naredna dva seta gosti koristili greške domaćih i rešili utakmicu, zabeleživši, i oni baš kao i Smederevke, šestu uzastopnu pobedu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!