Za lokalne izbore u Smederevu do sada je Izborna komisija proglasila 6 lista

SMEDEREVO, 17. novembar 2023 – Tačno mesec dana pre termina za održavanje izbora za lokalnu Gradsku skupštinu, spisak proglašenih lista u Smederevu je na brojci šest. Posle SNS-a i SPS-a, i njihovih na listama koalicionih partnera, koji su raspisivanje izbora dočekali, što narod kaže „kao zapete puške“, posle njih je listu predao dr Ivan Stevanović  – „Za naše Smederevo“. Ove nedelju je spisak prvo dopunio Pokret Dveri, potom i „Nada za Smederevo“ – koaliciona lista koju predvodi Novi DSS, i na kraju je tu Grupa građana „Bog – porodica – Smederevo – doktor Goran Kuljanin“.

Gotovo je izvesno da spisak nije konačan jer je u gradu u toku prikupljanje potpisa na više lokacija, za bar još toliko, možda i više lista, uglavnom grupa građana, ali ima i još nekih partija i koalicija.

Listu „Smederevo protiv nasilja – Nikola Beronja“ Gradska izborna komisija je juče vratila „na doradu“. Naime, kako piše u obrazloženju zaključka, od 829 popisa kojima je lista podržana Komisija je prihvatila 786, a 43 je odbijeno. Kod 29 je utvrđeno da su ranije već podržali neku drugu listu, 13 nije sa teritorije lokalne samouprava na kojoj se izbori održavaju, a kod jednog je sporan matični broj. Dato je 48 časova podnosiocu liste da ove nedostatke ispravi.

Što se tiče do sada predatih i prihvaćenih lista, pun sastav, od 70 kandidata za odbornike, koliko smederevska Gradska skupština broji, imaju samo SNS i SPS. Lista dr Ivana Stevanovića je zaključena brojem 55, a 34 kandidata ima koalicija Nada. Dveri su stale na brojci 21, a najsvežije proglašena lista koju predvodi dr Kuljanin na okruglo 40.

Koga zanima, kompletne liste, sa svim kandidatima, može da pogleda OVDE.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!