Izmuljavanje u delu korita Dunava ispred izliva kolektora gradske kanalizacije

SMEDEREVO, 17. novembar 2023 – Smederevska Gradska uprava je danas na portalu javnih nabavki objavila tender za radove na čišćenju – izmuljavanju nataloženog materijala u koritu reke Dunav ispred izliva kolektora gradske kanalizacije.

Pre početka izvođenja radova biće neophodno izvršiti merenje zatečenog stanja – spruda formiranog u reci Dunav ispred izliva kolektora, a da bi potom bilo urađeno uklanjanje nanosa uz upotrebu plovnog refulernog bagera.

Izbagerovani materijal, po dokumentaciji koja prati javnu nabavku, treba da se odlaže u rečno korito bliže matici reke Dunav, na maksimalnoj udalјenosti od 200 metara od mesta iskopa.

Nakon izmulјavanja izvođač radova treba da izvrši kontrolno merenje izvedenog stanja, da profile zatečenog i izvedenog stanja snima na svakih dva metra iz čamca, postavlјanjem letve na vrh mulјa.

Koliko će sve ovo da košta znaće se po završetku radova, s obzirom da se obračun vrši po metru kubnom izbagerovane i u rečno korito odložene količine materijala, a okvirna procenjena vrednost je 8.250.000 dinara.

Javni poziv potencijalnim ponuđačima- izvođačima radova je otvoren do 1. decembra.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!