„Moja prva plata“ – koja zanimanja traže poslodavci u Podunavskom okrugu

16. novembar 2023 – Prijavljivanje mladih zainteresovanih d se zaposle kroz program moja prva plata počelo je u ponedeljak. Zanimalo nas je koji se to poslovi traže u Smederevu, Palanci i Plani i spisak zanimanja je zaista šarenolik, traži se sve, od građevinskih radnika, frizera, konobara, preko informatičara i konsultanata do sudijskih pripravnika, ekonomista, inženjera. Najveća ponuda je, naravno, u Smederevu, gde je oglašeno 176 raznih radnih mesta, u Smederevskoj Palanci je ta brojka 93, a u Velikoj Plani 42.

Program se, podsećamo, sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru, osposobljavanje za rad traje devet meseci, za vreme obuke mladima sa završenom srednjom školom sleduje mesečna novčana naknada od 28.000 dinara, a onima sa fakultetskim obrazovanjem 34.000 dinara.

Poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim zainteresovanima na portalu „Moja prva plata“, a najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata, kojima se uređuju međusobna prava i obaveze, biće obavljeno od 1. do 19. januara sledeće godine, a u tom periodu mora početi i sprovođenje ovog programa.

Kompletnu ponudu poslova u okviru programa možete da vidite OVDE.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!