Odbojkaši bolji od Novog Pazara, odbojkašice od aranđelovačke Šumadije

SMEDEREVO, 5. novembar 2023 – U Dvorani Smederevo je sinoć bio dupli odbojkaški program; u utakmici 4. kola Prve lige odbojkaši Smederevo Carine su izvojevali vrednu pobedu protiv gostiju iz Novog Pazara, a u drugoligaškom nadmetanju odbojkašice Smedereva su, takođe u okviru 4. kola, ubedljivo savladale Šumadiju iz Aranđelovca.

Meč za odbojkaške sladokusce viđen je u duelu u kojem su izabranici Dušana Kalinića izvojevali pobedu nad ekipom iz Novog Pazara sa 3:1 (27:25, 17:25, 25:20 i 25:23).

Odavno ljubitelji odbojke u Smederevu, a bilo ih je znatno više nego na prethodnim utakmicama, nisu prisustvovali nadmetanju sa tako atraktivnim potezima igrača ove ekipe.

Sve do same završnice prve deonice domaći su imali minimalno vođstvo, a onda su gosti vezali tri poena i najavili preokret. Nisu se Smederevci predali, pa je smeč najboljeg aktera susreta Đorđa Kovača (20 poena), posle servisa Gajevića (3), na razliku doneo vođstvo domaćima.

Da su jedan od glavnih kandidata za prvo mesto Novopazarci su potvrdili u drugom setu, kada su, pre svih Zuković (15) i Prušević (19), uspeli da izjednače rezultat.

Treći period igre protekao je u znaku Smederevaca, a odličnu rolu u tom delu susreta imao je Radulović (15), a prvi tempo Gajevića doneo je novo vođstvo domaćim odbojkašima.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u četvrtom, ispostavilo se odlučujućem i završnom setu. Tačku na ovaj izvanredan duel stavio kapiten domaćih Petar Petrović (11), kada je nadmudrio trojni blok za veliku radost svog tima.


Ovom meču je prethodila utakmica u kojoj su smederevske odbojkašice bile više nego ubedljive, moglo bi se reći da su sa lakoćom slavile protiv Šumadije iz Aranđelovca. Bilo je 3:0 (25:18, 25:16 i 25:11).

Objektivne slabije protivnice nisu uspele da pruže znatniji otpor i ugroze četvrtu uzastopnu pobedu Smederevki, a sa dvocifrenim učinkom predvodile su ih Jovana Tomić (12), Nevena Stefanović (12) I Marija Mijanović (15), koja je bila i najbolja akterka meča.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!