Pritvor za osumnjičenog da je izvršio razbojništvo nad starijim čovekom

SMEDEREVO, 2. novembar 2023 – Prema M. V. (29) iz Gaja određen je pritvor na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu. Nјemu se na teret stavlјa da je neovlašćeno ušao u kuću oštećenog Z. G. (62), iskoristivši činjenicu da je starije lice i da živi sam, prebacio ćebe preko njegove glave i klekao mu na grudni koš, u nameri da ga onesposobi, a potom mu oduzeo mobilni telefon, lična dokumenta i novac koji je pronašao na licu mesta na noćnom ormariću.

U dalјem toku postupka neophodno je ispitati oštećenog i svedoke, utvrditi ostale relevante činjenice, a upravo zbog osobitih okolnosti da bi osumnjičeni mogao da ometa postupak uticajem na njih, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo, određen mu je pritvor do 30 dana.

Krivično delo razbojništvo čini onaj ko upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzme tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem pribavi protivpravnu imovinsku korist, a zaprećena je kazna zatvora od 2 do 10 godina, navodi se na kraju današnjeg saopštenja OJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!