Bez golova u derbiju kola na stadionu kraj Dunava, po bod svakom od rivala

SMEDEREVO, 28. oktobar 2023 – Derbi utakmica 14. kola prvenstva Prv lige Srbije, moglo bi se reći, nije opravdala očekivanja. Nijedna od ekipa nije uspela da načini prevagu, pa je sve završeno najnepopualrnijim rezultatom: Smederevo 1924 – Kolubara 0:0.

Počelo je sa dva uzastopna kornera domaćih i šansom za Dimitrijevića. Na centaršut Nikole Jovanovića, sa desnog boka, Dimitrijević je glavom ciljao desni gornji ugao gola Kolubare, ali je golman Stanivuković napravio paradu, izvadio loptu ispod prečke i prosledio je u korner.

Uzvratio je Cucin, a njegov pokušaj nakon slobodnog udarca je završio kraj gola.

Imao je u 16. minutu Dimitrijević dobru solo akciju, ali ne i uspešnu završnicu, lopta mu je prešla preko noge i posle udarca otišla daleko od okvira gola.

Najpovoljniju priliku Lazarevčani su imali u 25. minutu, kada je Cucin bio brži od golmana Kaličanina, a loptu upućena ka ćošku prazne mreže stigao je Ćorković i izbacio u korner.

Pre pauze iz slobodnog udarca pokušao je Lončar, a lopta je završila u gol autu.

Do kraja poluvremena, a i na početku drugog, obe ekipe su više računa vodile da ne prime nego da daju gol.

Gosti su, ipak, do kraja utakmice imali dve prilike da promene rezultat. Najpre su tražili jedanaesterac nakon što je jedan njihov napadač srušen u šesnaestercu Smedereva, ali se sve završilo žutim kartonima – za ovog što je pao, zbog simuliranja, ali i za trenera Savu Šašića, do ove sezone prvog čoveka na klupi Smedereva, zbog protesta.

Kolubara je imala i poslednju koliko-toliko ozbiljnu šansu u nadoknadi vremena. Cvetičanin je posle slobodnog udarca sa druge polovine, nakon prenosa lopte glavom, sam izbio ispred Kaličanina, no je ovaj bio priseban, skratio mu ugao, a lopta se od njega odbila u korner, nakon čijeg izvođenja je usledio poslednji sudijski zvižduk

Smederevo je i s ovim bodom zadržalo drugo mesto na tabeli, ali je sada tu i Inđija sa istim brojem bodova na trećoj poziciji na tablici.

U narednom kolu Smederevo igra u Sremskoj Mitrovici sa domaćim Radničkim, u ponedeljak 6. novembra.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!