Novoizgrađeni vrtić u Radincu uskoro će biti spreman za prijem dece

SMEDEREVO, 26 oktobar 2023 – U pratnji predstavnika Nadzornog odbora, Predškolske ustanove „ Naša radost“ i Mene zajednice Radinac, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč danas je sa svojim saradnicima  obišao novoizgrađeni vrtić u Radincu kako bi se na licu mesta uverio u spremnost ovog objekta za budući prijem dece.

„Zaista mi je veliko zadovolјstvo što samo posle godinu dana od polaganja kamena temelјca za ovaj vrtić možemo da kažemo da je završen. Ovo je ujedno sada i najreprezentativniji objekat naše predškolske ustanove, koji će nakon dobijanja licence koju izdaje Ministarstvo prosvete kao i upotrebne dozvole koju očekujemo sredinom novembra, biti spreman da  krajem ove ili početkom naredne godine  otvori vrata za 330 mališana“, kazao je Beč i dodao:

„Očekujemo da će do kraja godine biti završena izgradnja vrtića u Skobalјu, ali i  skorom rešavanju problema nedostajućih priklјučaka  za vrtić u Drugovcu koje mora da obezbedi izvođač radova. Smederevo zahvalnost za gradnju vrtića u Radincu duguje Republici Srbiji, Vladi i Ministarstvu prosvete “.

Predstavnik Nadzornog organa, Nenad Urošević iz JP „Urbanizam“ prisutne je upoznao sa detalјima objekta čija ukupna površina iznosi 1600 m2.

„Vrtić raspolaže sa 13 grupnih soba za boravak dece, od čega je 8 u prizemlјu namenjeno za uzrast  do 3 godine i 5 na spratu za starije mališane. Tu su i prostorije distributivne kuhinje, kotlarnica, kancelarije za vaspitače, lekarska soba, velika višenamenska sala, sanitarni čvorovi, ali i lepo uređeno i ograđeno igralište za bezbedan boravak mališana“, objasnio je Urošević.

Prema rečima Mirjane Krstić, direktorke Predškolske ustanove „Naša radost“, u smederevskim vrtićima trenutno je u boravku oko 3300 dece, dok je na listi čekanja oko 350 mališana koji će otvaranjem vrtića u Radincu, Skobalјu i Drugovcu konačno moći da se upišu.

Ukupna vrednost investicije za izgradnju vrtića u Radincu je 184 miliona dinara, od čega je 177 obezbeđeno iz kredita Svetske banke, dok je grad Smederevo izdvojio 7 miliona.

Kamen temelјac za njegovu gradnju položen je 4. avgusta 2022. godine.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!