Dr Davor Džalto na tribini sa temom „(Ne)sigurnost i (ne)sloboda“

SMEDEREVO, 24. oktobar 2023 – Dr Davor Džalto, profesor na Odseku za istočno hrišćanstvo Univerzitetskog koledža u Stokholmu i predsednik Instituta za studije kulture i hrišćanstva u Beogradu, teoretičar umetnosti, umetnik i filozof, gostovaće ovog  utorka u smederevskom Centru za kulturu Smederevo. Na večerašnjoj tribini sa njim će biti vođen razgovor na temu „(Ne)sigurnost i (ne)sloboda“.

Program počinje u 19 sati u Koncertnoj dvorani, a ulaz je slobodan.

U svom istraživanju dr Davor Džalto fokusiran je prvenstveno na problematiku slobode i stvaralaštva, kao i na metafizičke, estetske i političke koncepte. Kao univerzitetski profesor predavao je na više američkih i evropskih univerziteta i to iz oblasti istorije i teorije umetnosti, političke filozofije, teologije i estetike.

Objavio je knjige „O pismu kao likovnom, istorijskom, društvenom i kulturološkom fenomenu“, „The Role of the Artist in Self-Referent Art“ , „Svedočanstvo ikona“, „Plus Ultra“, „Res Publica“, „The Human Work of Art“, „Umetnost kao tautologija“,  „Religion and Realism“,   „In Medias Res“, „Yugoslavia: Peace, War, and Dissolution“ (Sa Noamom Čomskim), „Anarchy and the Kingdom of God“, kao i brojne članke iz oblasti teorije kulture i medija, umetnosti, religije u savremenom svetu…

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!