Tekstilac „rasparao oklop“ – drugi poraz Smedereva stigao u Odžacima

ODŽACI, 23. oktobar 2023 – Fudbaleri Smedereva su danas, u poslednjoj utakmici 13. kola prvenstva Prve lige Srbije, u Odžacima, odigrali možda i najslabije ove jeseni, što je za rezultat imalo gubitak bodova: Tekstilac – Smederevo 1924 1:0 (1:0).

U susretu novajlija u ovom rangu prvo poluvreme proteklo je u čvrstoj igri između dva gola, a prvu kakvu-takvu priliku imao je Dimitrijević u drugom minutu, umalo je pobegao domaćim igračima, ali su ga sustigli pre nego što je stigao da ugrozi gol Tekstilca.

Pokušao je posle kornera i doskorašnji član Smedereva Zličić, sada u redovima tima iz Odžaka,  bez uspeha. Golman Kaličanin je u jednoj od retkih šansi sprečio da mu mreža strada refleksno odbivši loptu nogom, da ona dođe do napadača domaćih.

I kada su svi mislili da će se na poluvreme otići bez golova, tamnoputi napadač Tekstilca Princ uspeo je da, uz mnogo sreće, prođe kroz odbranu Smedereva. Nakon što je posrnuo pred šesnaestercem, ugurao je nekako loptu u kazneni prostor, ona se odbijala par puta od nogu odbrane gostiju, da bi onda izašao sam ispred Kaličanina i lako ga savladao.

U drugom poluvremenu domaći su se odlučili za defanzivu u nameri da sačuvaju svoj gol i u tome su uspeli. Samo su preko brzonogog Princa pokušavali kontranapadima. Gosti su s druge strane atakovali, ali bez rezultata.

Nesigurni sudija Ržić svojim odlukama dovodio je do nervoze i domaće i goste. U 79. minutu njemu naočigled Pirgić je u šesnaestercu povučen s leđa, međutim njegova pištaljka je ostala nema. Usledili su burni protesti gostiju, da bi kao rezultat toga sa klupe bio isključen pomoćni trener Bojan Ostojić.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika da se rezultat promeni, ako se izuzme ona nadoknadi vremena, kada je Princ ostao sam na polovini Smedereva, prošao i Kaličanina, ali je iskosa sa leve strane mlitavo šutirao i golman Smedereva je uspeo da se vrati i pokupi tu loptu pre nego što je krenula ka mreži.

Smederevo je uprkos porazu zadržalo drugo mesto, jer je, pomalo neočekivano, Kolubara kod kuće izgubila bodove u duelu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice. Naredne subote u Smederevo dolazi baš Kolubara, utakmica se igra od 14 časova.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!