Kovač predvodio Smederevce do prvog trijumfa u novom prvenstvu

SMEDEREVO,  21. oktobar 2023 – Boljom igrom u sva tri seta, odbojkaši iz Smedereva su, posle startnog poraza od novosadskog Dunav Voleja (2:3), u drugom kolegu prvenstva Prve lige ostvarili prvu pobedu: Smederevo Carina – Kosovska Mitrovica 3:0 (25:19, 25:18 i 25:23).

Do naizgled ubedljivog trijumfa nije se stiglo baš lako. Prva deonica do same završnice protekla je u rezultatskoj klackalici, a onda su Kovač (15 poena), Stanojević (12) i Radulović (7), uz as Đorđevića (3), došli do vođstva.

Gotovo preslikan bio je i drugi set, uz nekoliko uspešnih servisa iskusnog Munćana (7), odlučio je prelaz gostujućeg igrača Nenadića (6).

Neizvesna završnica viđen je trećoj, ispostaviće se poslednjoj deonici. Kod rezultata 18:18, trener domaćih Kalinić je zatražio tajm-aut, da bi posle bloka Đorđevića i 22:18, to su učinili i gosti. Oni su se nakon toga približili na poen zaostatka, što je za posledicu imalo novi minut domaćih kod ezultata 24:23.

„Kuvanjem“ prisebnog Stanojevića, mladog reprezentativca, koji je došao kao pojačanje, bilo je precizno i uspešno za ipak zasluženu pobedu i aplauz sa tribina.

U trećem kolu narednog petka smederevski odbojkaši igraće protiv Dubočice u Leskovcu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!