Toplije i vetrovito – stiže topao vazduh sa severa Afrike, ali će duvati i košava

19. oktobar 2023 – Ovog četvrtka, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, možemo da očekujemo nagli porast temperature, ali uz pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, u košavskom području jugoistočnog.

Do kraja sedmice zadržaće se osetno toplije i vetrovito vreme. Najtopliji dani biće petak i subota, 20. i 21. oktobar, kada se očekuje oko, a u petak ponegde i malo iznad 30 stepeni. Duvaće umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare.

Tako će petak biti znatno topliji od proseka, sa promenljivo oblačnim vremenom sa sunčanim intervalima, a sve to jer ćemo biti pod uticajem toplog vazduha sa severa Afrike. Duvaće umeren do pojačan južni vetar.

Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 20°C, a maksimalna od 25°C do 32°C. Uveče suvo i toplo. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

U subotu nešto niža temperatura nego u petak, ali i dalje toplo uz naoblačenje sa prolaznom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar pojačan južni.

U nedelju slabiji vetar iz pravca zapada i malo svežije uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima, a moguća je kratkotrajna kiša.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!