Velika Plana među potpisnicima ugovora u Programu regionalnog razvoja

18. oktobar 2023 – Predstavnicima lokalnih samouprava danas su u Vladi Srbije dodeljeni ugovori u okviru Programa podsticanja regionalnog rasta. Ugovore su preuzeli predstavnici 18 lokalnih samouprava, među kojima je i Velika Plana.

Pored Velike Plane ugovore su potpisali i predstavnici loklanih samuprava Prijepolje, Mali Zvornik, Brus, Žagubica, Kula, Užice, Krupanj, Vrnjačka Banja, Vranje, Babušnica, Trgovište, Despotovac, Sjenica, Zrenjanin, Nova Crnja, Kikinda i Paraćin.

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, koji je dodelio ugovore, naglasio je da je rebalansom budžeta, pored dosadašnjih 325 miliona dinara, obezbeđeno dodatnih 38 miliona dinara i raspisan je novi javni poziv.

Reč je o razvojnim projektima pre svega u oblasti komunalne infrastrukture. Završena je izgradnja kanalizacionih i vodovodnih mreža, pri čemu su mnoga domaćinstva dobila vodu, ukazao je on. Takođe, završena je i izgradnja seoskih puteva, čime su mnoga sela povezana sa gradskim sredinama, a ulagano je i u industrijske i poslovne zone, koje su jedan od osnovnih preduslova za dovođenje investitora i otvaranje radnih mesta.

Informacija i foto: Vlada Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!