Pritvor za Lugavčanina koji je osumnjičen za izazivanje požara u Lozoviku

VELIKA PLANA, 17. oktobar 2023 – Po predlogu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda određen je pritvor u trajanju do 30 dana I. R. (36). Njemu se stavlja na teret da je u Lozoviku, zbog neraščišćenih imovinskih odnosa, izazvao požar, tako što je benzinom polio zid hale firme svog bivšeg poslodavca i zatim cigaretom zapalio benzin.

Usled toga je došlo do požara, čije širenje na okolne objekte je sprečeno intervencijom vatrogasne službe. Nakon izazazivanja požara, osumnjičeni je napustio lice mesta da bi preko trećeg lica uputio pretnju za život i telo oštećenog.

Na saslušanju kod javnog tužioca, osumnjičeni je delimično priznao izvršenje krivičnog dela. Radi utvrđivanja činjeničnog stanja, tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati oštećenog i svedoka.

Pritvor mu je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1. Krivičnog zakonika, kao i činjenice da bi mogao ometati postupak uticanjem na oštećenog i svedoka, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani.

Foto: OJT u Velikoj Plani

Skorašnji članci

error: Content is protected !!