Od četvrtka počinje besplatna sistematska deratizacija u Smederevu

SMEDEREVO, 15 oktobar 2023 – Grad Smederevo je zaklјučio ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa preduzećem Eko-San Plus, a predviđeno je da njihove stručne ekipe deratizaciju započnu u četvrtak 19. oktobra. Planirano je da akcija traje najkasnije do 16. decembra, u zavisnosti od vremenskih prilika i stanja brojnosti glodara na terenu.

Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostitelјski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlјe deponije, zelene pijace, groblјa, priobalјe Dunava, Tvrđava.

Sistematska deratizacija u organizaciji Gradske Smedereva za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno je besplatna i ne treba plaćati izvršenu uslugu, ali je potrebno onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama.

Da bi se sistematska deratizacija uspešno obavila, neophodno je da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima.

Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvolјen za upotrebu. Svi preparati će biti postavlјeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja lјudi i životinja, navodi se u saopštenju smederevske Gradske uprave.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!