Osumnjičeni da su namamili čoveka pa mu uzeli auto zbog navodnog duga

SMEDEREVO, 13 oktobar 2023 – Policija je, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila B. L. (38), I. M. (43) i B. G. (36) iz Smedereva, koji se sumnjiče da su, u septembru ove godine, četrdesetpetogodišnjeg muškarca iz Sokobanje, preko posrednika, naveli da dođe u Smederevo radi navodnog angažovanja za izgradnju kuće.

Po dolasku na dogovoreno mesto, njega je sačekao B. G, koji mu se lažno predstavio kao radnik državne bezbednosti iz Beograda, tražio od njega da mu prepusti upravlјanje njegovim vozilom i odvezao ga do jednog kafića u centru grada, gde su ih čekali B. L. i I. M.

Oni su, kako se sumnja, uz pretnje od njega uzeli klјučeve vozila „ford tranzit“, govoreći mu da duguje 2.000 evra, koje mora da im donese da bi mu vozilo vratili.

Sva trojica osumnjičeni su uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznuda, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, navodi se u saopštenju

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!