Objavljena imena nagrađenih na ovogodišnjem festivalu „Filić – filmić“

VELIKA PLANA, 10.  oktobar 2023 – Festival „Filić – filmić“ namenjen je mladim stvaraocima kratkih filmova, održava se u znak sećanja na Stefana Filića, čiji je jedan od hobija bilo snimanje kratkih filmova, a koji je tragično stradao u februaru 2020. godine, na smrt pretučen od strane nasilnika ispred jedne lokalne diskoteke u Velikoj Plani.

Od mnogobrojnih pristiglih kratkih dokumentarnih i dokumentarno-igranih filmova stručni žiri je odabrao za nagrade odabrao:

Za uzrast osnovnih škola:

  1. mesto: OŠ „Radica Ranković“ Lozovik, filmić „Deca neba“, grupa autora, mentorka Dragana Živković Skokić
  2. mesto: OŠ „Vuk Karadžić“ Šilovo, filmić „Život je san“, autorka Aanastasija Gavrilović i dr
  3. mesto: OŠ „Branko Radičević“ Negotin, filmić: „Drug“, autor Trifun Djordjević i dr, mentorka Bojana Djordjević

Srednjoškolski uzrast:

  1. mesto: Ekonomsko-trgovinska škola Smederevo, „Život je san“, autor Lazar Jovanović, mentorka Vesna Milićević
  2. mesto: Centar za vizuelne komunikacije „Kvadrat“ Beograd, filmić „Poslednja stanica“, autorka Petra Lukić Jović i dr, mentori Svetlana i Zoran Popovič
  3. mesto: EUŠ „Vuk Karadžić“ Velika Plana, „Život je san“, autor Mihajlo Milenković i dr, mentorka Aleksnadra Ilić, kao i

Gimnazija Čačak, filmić „Planina“, autor Mihajlo Vukićević, mentorka Aleksandra Ilić.

Nagrada za najbolju produkciju festivala pripala je Srednjoj školi Brus.

Specijalnu nagradu za najmlađeg učesnika takmičenja i evidentno optimistično vizionarstvo dobio je Petar Dimitrijević, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca.

Sručni žiri izabrao tri filmića za nagradu publike, koji će biti emitovani u završnom programu, u nedelju, 15. oktobra, u velikoj sali CZK Masuka sa početkom u 19 časova. To su ostvarenja pristigla iz EUŠ „Vuk Karadžić“ Velika Plana, „Život je san“ autorke Anđele Kojadinović i dr, iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ filmić „Finish“, kao i filmić iz Srednje škole „Branislav Nušić“ Sokobanja „Život je san“ autorke Kaće Stevanović.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!