Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant posetio Smederevo

SMEDEREVO, 6. oktobar 2023 – Damjan Bergant, ambasador Slovenije u Srbiji, danas je posetio Smederevo. Posle susreta sa članovima smederevskog Društva Slovenaca „Martin Krpan“ za njega je u Plavoj sali Gradske uprave organizovan prijem.

Zahvalјujući na srdačnom prijemu, ambasador Damjan Bergant je izrazio zadovolјstvo što je posetio Smederevo i pohvalio rukovodstvo grada za podršku koje pruža lokalnom udruženju Slovenaca. Istakao je i važnost sve jačeg povezivanja dve prijatelјske države , naglasivši da Republika Slovenija iskazuje punu podršku Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

„Velika mi je čast i zadovolјstvo što sam danas bio u prilici da ugostim ambasadora Slovenije, gospodina Damjana Berganta i da sa njim razgovaram o mogućnostima povezivanja u raznim oblastima. Predstavili smo mu  ekonomske, privredne, kulturne i turističke potencijale Smedereva“, kazao je gradonačelnik Smedereva.

O unapređenju položaja Slovenaca u Srbiji, na prijemu su govorili Saša Verbič, predsednik Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine i Ikonija Popović, predsednica Društva Slovenaca „Martin Krpan“ u Smederevu.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!