Povećani iznosi u programu „Moja prva plata“, još se ne zna od kada

4. oktobar 2023 – Vlada Srbije nedavno je donela odluku da poveća mesečnu naknadu budućim učesnicima programa “Moja prva plata”, pa bi tako u novom krugu mladi sa srednjim obrazovanjem trebalo da primaju 28.000, a oni sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara. Ipak, još nije doneta odluka kada će biti realizovan novi program, mada je to ranijih godina bivalo u avgustu, a sajt na kome bi mladi mogli da vide rokove i, eventualno, da se prijave – ne radi.

Odluka Vlade je, naravno, prvi korak ka realizaciji novog kruga, ali ni na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je partner programa, za sada, nema zvaničnog obaveštenja. Jer, tek nakon što NSZ raspiše javni poziv za realizaciju programa znaće se i tačni rokovi za prijave poslodavaca, kandidata i potpisivanja ugovora.

Podsetimo, program “Moja prva plata” omogućava mladima da steknu prvo radno iskustvo i da tokom devet meseci trajanja programa zarade novac. Program se realizuje od 2020. godine, a od samog početka projekat su pratile brojne nepravilnosti, do toga da je Nacionalna služba za zapošljavanje tražila od nekih učesnika da vrate novac koji su dobijali dok su radili zbog raskidanja ugovora sa poslodavcima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!