Posle 55 godina od izgradnje, rekonstruiše se zgrada palanačke opštine

SMEDEREVSKA PALANKA,2. oktobar 2023 – U toku su radovi na rekonstrukciji spolјašnosti zgrade opštine u Smederevskoj Palanci. Ovo je, nakon 55 godina, od kada je sagrađena, prva rekonstrukcija, a radi se u okviru projekta unapređenja energetske efikasnosti koju sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike. Ukupna vrednost projekta je 71.785.905,36 dinara.

Zgrada palanačke opštine sagrađena je 1968. godine bila je tada jedna od najlepših u opštini, „zeleno zdanje“ kako su je Palančani nazivali, bila je simbol Smederevske Palanke.

Radovi obuhvataju zamenu spolјnog omotača zgrade, zamenu stolarije klasičnom fasadom sa strukturalnim aluminijumskim prozorima „FEAL“, termoizolacionim niskoemisionim staklima i ispunom „Fundermax“-om, kao i unapređenje termotehničkih sistema zgrade putem zamene dela sistema grejanja efikasnijim sistemom.

Osim smanjenih računa za struju i grejanje, kako se navodi u saopštenju, ove investicije doprinose smanjenju zagađenja vazduha, a mere u cilјu pobolјšanja energetske efikasnosti obuhvatiće toplotnu izolaciju, unapređene sisteme grejanja, ventilacije i hlađenja, kao i uvođenje energetski efikasnih sistema rasvete.

U okviru rekonstrukcije zgrade opštine biće obuhvaćena i prednja strane zgrade policijske stanice, kao i zamena krova.

Informacija i foto: smederevskapalanka.rs

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!