Pokretanje istrage i započinjanje procedure za izručenje N. K iz Nemačke

SMEDEREVO, 27. septembar 2023 – Više javno tužilaštvo u Smederevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv N. K. (44) iz Smedereva zbog postojanja osnova sumnje da je dana 21. septembra lišio života pok. Ž. I. (68) i time izvršio krivično delo teško ubistvo, navodi se u današnjem saopštenju VJT u Smederevu

Za N. K. je po predlogu ovog tužilaštva doneta i naredba za izdavanje poternice, imajući u vidu da je nakon izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlјa na teret, napustio zemlјu, te je pred nadležnim organima Savezne Republike Nemačke, gde je lišen slobode, započeta procedura radi njegovog izručenja.

Protiv Đ. A. (76) i D. A. (43), oca i brata osumnjičenog N. K., dana 23.09.2023. godine doneto je rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 sati i naredba o proširenju istrage, a nakon saslušanja dana 25.09.2023. godine, tužilaštvo je predložilo da im se zbog postojanja osnovane sumnje da su pomagali učiniocu u izvršenju krivičnog dela, odredi pritvor, koji predlog je i usvojen od strane Višeg suda u Smederevu, navodi se takođe u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!