Pritvor od 30 dana za osumnjičenog da je prevozio 12 migranata iz Sirije

SMEDEREVO, 26. septembar 2003 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom N. M. (22) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njemu se stavlјa na teret da je 24. septembra, u popodnevnim satima, upravlјajući putničkim motornim vozilom iznajmlјenim u Beogradu, za obećanu naknadu u iznosu od 600 evra, omogućio nedozvolјeni tranzit kroz Republiku Srbiju, od Dimitrovgrada ka Beogradu, dvanaestorici migranata, državlјana Republike Sirije.

On je, od strane policijskih službenika, zaustavlјen na delu državnog puta A1 kod sela Mihajlovac.

Nakon što je priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Krivično delo Nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi vrši i  ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist, omogućava drugom nedozvolјeni prelaz granice Srbije ili nedozvolјeni boravak ili tranzit kroz Srbiju, a za konkretni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/arhiva: podunavlje.info OJT Smederevo

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!