Žetva medalja Čelikovih orijentiraca tokom vikenda na takmičenjima na Rajcu

25. septembar 2003 – Na Rajcu su ove subote i nedelje, u okviru akcije pod nazivom “Dan čistih planina“, održana takmičenja u planinarskoj orijentaciji i orijentiringu. Na startu prvog dana nadmetanja pojavilo se 150 takmičara iz 13 klubova Srbije, među njima i 29 iz PSK Čelik  koji su osvojili 19 medalјa – sedam zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih.

U klubu se najviše raduju medalјama najmlađih, a zlatne medalјe od najmlađih osvojili su Anka Ranković u kategoriji Ž12 i  Ilija Milutinović u kategoriji M14, dok su srebrne zaslužili Sava Jovanović, Marta Trajković i Milica Vasilјević. Zlatne medalјe osvojili su u svojim takmičarskim kategorijama i Jelena Stanković, Bilјana Grujić, Miloš Radenković, Milan Cvetković i Branko Grujić. Srebrni su bili i Saša Pavić, Marina Stankić i Nebojša Milovanović. Bronzanim odličjima okitili su se:Lazar Militinović, Mina Vučković, Lana Ivković, Bilјana Aranđelović, Dušan Jovanović i Dragan Tasić.

Na ovom takmičenju Čelik je uspeo da pretekne Pobedu, koja je do ovog kola bila prvoplasirana. Trenutni poredak je Čelik 8804,24 boda, Pobeda 8701,76,  Jasenica 5260,29… Čelik je prvoplasirani u juniorskoj i veteranskoj, drugoplasirani u seniorskoj, a četvtroplasirani u pionirskoj konkurenciji. Kategorije obuhvataju rezultate oba pola.

Trka planinarske orijentacije održana je juče, u nedelju, a  na takmičenju je učestvovalo 6 klubova iz Srbije, koje su predstavlјale 24 ekipe, među kojima je bilo 7 ekipa PSK Čeliku takmičarskom i dve u rekreativnom delu. Među najvrednijim rezultatima su pobeda Čelikovih pionirki, zlatna medalјa koju su osvojile Marta Trajković, Mina Vučković i Anka Ranković. Raduje dvostruka pobeda Čelikovih predstavnika u obe seniorske konkurencije, ženskoj i muškoj. U ženskoj konkurenciji pobedila je ekipa Čelik 2 u sastavu Nataša Vasojević, Milica Vasilјević i Lana Ivković, dok je drugoplasirana bila ekipa Čelik 1 koju su činile: Bilјana Aranđelović, Jelena Stanković i Marina Stankić.

U muškoj seniorskoj kategoriji pobedila je ekipa Čelik 1 u sastavu Dejan ranković, Danijel Mitrović i Dušan Jovanović, a drugoplasirana je ekipa Čelik 2 – Aleksandar Živojinović, Saša Pavić i Lazar Milutinović. U konkurenciji veterana Čelik je takođe najbolјi, a ekipa je ovog puta bila u nešto izmenjenom sastavu -Dragan Tasić, Nebojša Milovanović i Dragutin Jeremić.  Čelikove veteranke, ovog puta morale su da se zadovolјe srebrnom medalјom, jer je od njih ovog puta bila bolјa ekipa Pobede iz Beograda. Ekipa je nastupila u standarnom sastavu: Bilјana Grujić, Aleksandra Jovanović i Danijela Jeremić.

Čelik je i na ovom takmičenju bio najuspešniji, te je, nakon  održanih pet kola, ubedlјivo na prvoj poziciji lige Srbije. Sledeće kolo biće na Avali.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!