Bespovratna sredstva za kupovinu minibuseva za potrebe seoskih sredina

23. septembar 2023 – Ministarstvo za brigu o selu sprovešće još jedan program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Srbije, za šta je opredeljeno ukupno 120 miliona dinara, najavljeno je iz ovog ministarstva.

Bespovratna sredstva se dodeljuju za kupovinu minibuseva koji će se koristiti za potrebe besplatnog prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo selo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. U slučaju potrebe, vozilo se može koristiti i u ostale svrhe koje su od značaja za jedinicu lokalne samouprave (prevoz poljoprivrednika, kulturno- umetničkih društava, sportista i drugo).

Za ta sredstva, koja su namenjena za kupovinu minibuseva koji će se koristiti za besplatni prevoz seoskog stanovništva, konkurišu lokalne samouprave, svaka jedinica lokalne samouprave može konkurisati samo jednom prijavom, a najviši iznos za koji lokalna samouprava može da konkuriše je sedam miliona dinara sa PDV-om.

Do sada je, u protekle dve godine, za ovu namenu izdvojeno iz budžeta od 238 miliona dinara, 35 jedinica lokalnih samouprava dobilo je sredstva za nabavku minibuseva, a na taj način problem prevoza seoskog stanovništva rešava 847 sela Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!