MUP: Preventivne mere zbog najavljenih vremenskih nepogoda

22. septembar 2023 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su, zbog najave da se tokom vikenda očekuju vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, timovi Sektora za vanredne situacije u pripravnosti i da su vatrogasno-spasilačke jedinice već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije da se u našoj zemlji očekuju jake vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, Sektor za vanredne situacije MUP-a prosledio je nadležnim štabovima za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

U saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta.

IZ Sektora za vanredne situacije apeluju na sve građane, posebno na one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi sa predstojećim vremenskim nepogodama, dodaje se u saopštenju.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!