Vujović: Izgradnja transfer stanice rešava probleme upravljanja otpadom

SMEDEREVO, 19. septembar 2023 – Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji transfer stanice, najvećeg ekološkog projekta u Smederevu, čijom realizacijom će se sistemski rešiti problem upravljanja otpadom.

Ova transfer stanica je preduslov za zatvaranje i sanaciju nesanitarne deponije koja se nalazi u blizini, a na koju se decenijama nepravilno odlaže otpad sa teritorije Smedereva i okoline.

„Izgradnja ove transfer stanice najveći je, ali svakako ne i jedini ekološki projekat koji sprovodimo u ovoj opštini. Ulagali smo i u čišćenje divljih deponija, ali i u zamenu dotrajalih kotlova. Kroz prethodne javne konkurse, omogućili smo zamenu kotla na ugalj kotlom na gas u vrtiću Diznilend u naselju Senjak, koji greje više od 15.000 kvadrata. Time smo unapredili kvalitet vazduha u tom delu grada. Kroz ovogodišnji konkurs smo dodelili sredstva i za zamenu kotla u Osnovnoj školi ’Dositej Obradović’, što će unapredili kvalitet života za oko 240 učenika, ali i za građane koji žive u tom delu Smedereva“, kazala je ovom prilikom Vujović.

Informacija i foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!