Konferencijom za medije najavljen meč futsal reprezentacija Srbije i Belgije

SMEDEREVO, 19. septembar 2023 – Smederevo će ove srede biti domaćin reprezentacijama Srbije i Belgije u okviru elitne runde UEFA kvalifikacija za FIFA Savetsko prvenstvo u futsalu. Tim povodom danas su se novinarima obratili selektor Dejan Majes i reprezentativci Miloš Simić i Jovan Lazarević, najavljujući meč u kome Srbija može da napravi značajna korak ka plasmanu na smotru najboljih svetskih futsalera iduće godine u Uzbekistanu.

U prvom susretu kvalifikacija reprezentacija Srbije je pre nekoliko dana savladala ekipu Poljske sa 2:1 i tako na sjajan način napravila uvertiru za meč u Smederevu.

– Ovo je prva utakmica kod kuće, bodovi su bitni, ne želimo da prospemo ono što smo uradili u Poljskoj. Verujem da će momci i ovde ostvariti zacrtan cilj – nova tri boda. Ubedljiv poraz Belgijanaca u utakmici sa Ukrajinom ne sme da nas zavara, igrali su bez dva najbolja igrača, koji su „čistili“ kartone iz prošlog kruga kvalifikacija. Siguran sam da smo i u tehničkom i u taktičkom smislu mnogo kvalitetnija ekipa, ali to moramo i da dokažemo na terenu  – ističe selektor Dejan Majes.

– Utakmicu sa Poljskom smo arhivirali, a cilj je da iz ovog ciklusa izađemo sa 6 bodova. Sada je pritisak na nama, jer smo mi u sutrašnjem meču favoriti . Prvi put, čini mi se, imamo lakši put kroz kvalifikacije  to moram da iskoristimo – kaže kapiten srpske reprezentacije Miloš Simić.

– Sjajan je osećaj, igraću u svom gradu posle duže vremena, očekujem punu halu i podršku publike, naravno i porodice i najbližih. Nadam se da će sutra biti spektakl i da ćemo dobiti utakmicu, što je u ovom slučaju najbitnije – rekao je Jovan Lazarević, reprezentativac i rođeni Smederevac.

Utakmica u smederevskoj Sportskoj hali počinje u sredu u 18 časova, svi se nadaju pred punim tribinama.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!