Sektor za vanredne situacije priredio taktičko tehnički zbor u Smederevu

SMEDEREVO, 15. septembar 2023 – Smederevsko Odeljenje Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u sklopu obeležavanja Dana Sektora, upriličio je ovog petka taktičko tehnički zbor na centralnom gradskom trgu.

Bila je to prilika da pripadnici Sektora prikažu svoju opremu, ali i veštine. Onim što su videli naročito su bili impresionirani mališani, kojima su vatrogasci na kraju priredili pravi mali pena parti iz sprava koje u nekim drugim ne ovako veselim zgodama budu korišćene u gašenju požara.

Za decu su iz Sektora pripremili i prigodne poklone, uključujući i njihovom uzrastu primerenu knjižicu o postupanju u slučaju nemilih događaja, vanrednih situacija.

– Svaku priliku koristimo da podignemo svest ljudi i pokažemo koliko je bitno da se svi pribrano ponašamo u tim nekim kritičnim i vanrednim situacijama. U našim akcijama učestvuju i deca, važno je da nauče od malih nogu da u nekim nepredviđenim okolnostima ne paniče nego da imaju situaciji primerene reakcije – kaže Jadranka Vuković načelnica smederevskog Odeljenja Sektora za vanredne situacije.

Ova taktička pokazna vežba bila je finale obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije. U ponedelјak su pripadnici VSO Velika Plana organizovati posetu OŠ „Karađorđe“ u Velikoj Plani, u utorak je VSČ Smederevo bioti u poseti OŠ „Branislav Nušić“ u Smederevu, a istog dana u prostorijama VSO Smederevska Palanka bio je dan otvorenih vrata. U četvrtak su VSO Velika Plana i  VSO Smederevska Palanka izveli javnu pokaznu vežbu na industrijskom objektu Kyngshin Cable Europe doo u Smederevskoj Palanci, a sve je pratio i likovno-literarni konkurs na temu „Budi i ti heroj kao vatrogasac“  za učenike osnovnih škola.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!