MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja od 16. do 22. septembra

15. septembar 2023 – Pripadnici saobraćajne policije od 16. do 22. septembra, u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlјe. U akciji će biti angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja, najavljuje se u današnjem saopštenju MUP-a.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalјa članica organizacije ROADPOL – mreže saobraćajnih policija Evrope, a projekat je podržan od strane Evropske komisije i ima za cilј podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

Policijski službenici saobraćajne policije tokom kontrole poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekoračenja brzine, prekršaji nepropisnog preticanja, upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!