Prekinuta Kup utakmica Smedereva u Meševu, trener domaćih napao sudiju

MEŠEVO, 13. septembar 2023 – Na meč pretkola Kupa Srbije fudbaleri Smedereva su otišli kao veliki favoriti u duelu sa domaćim Meševom. U ovom mestu nedaleko Kruševca to su i opravdali, posle prvog poluvremena, i sa više nego kombinovanim sastavom, vodili su s 2:0, a onda…

Igrao se 65-66. minut kada je trener domaćih Milan Nikolić, inače i sam, da sve bude gore, nekadašnji fudbaler Smedereva, utrčao u teren i nasrnuo na sudiju Dušana Belića iz Zrenjanina, nezadovoljan nekim njegovim odlukama. Arbitar je, kada su Nikolića odvukli od njega i kada se pribrao, tri puta dunuo u pištaljku i pokazao igračima put u svlačionice.

Tako je neslavno završen susret tima iz Srpske lige Istok, koji je najavljivan sa velikim ambicijama domaćih, sa ipak kudikamo jačim prvoligašem, koji je, kako je rečeno, na teren istrčao sa šarenim sastavom u kome je su bila tek dvojica prvotimaca.

Smederevo bi, po pravilima, s obzirom da je prošlo više od sat vremena igre, trebalo sada da dobije ovaj meč službenim rezultatom 3:0. Dobilo bi ga, po do tada viđenom i ovako, a ovo je samo bacilo senku na domaći klub.

Inače, Smederevci su od samog starta nametnuli svoj tempo i već u 14. minutu poveli; odlično je loptu ubacio Ćorković sa leve strane, ona je došla do Nikole Jovanovića, koji je prosleđuje u gol.

Nastavili su gosti u istom ritmu, kapiten na ovoj utakmici Aleksa Marković prodirao je po desnom boku proigravao svoje saigrače, a danas agilni Ćorković isto to je činio po levoj strani. I baš posle jednog takvog prodora oboren je u kaznenom prostoru i sudija Belić je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Dušan Ristić i povećao prednost svoje ekipe.

Šta je bilo posle, u drugom poluvremenu, odnosno onom njegovom delu koji je odigran, mogli ste da pročitate ranije, a Smederevo ide među 32 najbolje ekipe koje će nastaviti borbu za pehar Kupa Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!