Rupa na kolovozu u Ulici 17. oktobra biće sanirana tokom naredne nedelje

SMEEDEREVO, 12. septembar 2023 – Tokom prethodnog vikenda na delu saobraćajnice u Ulici 17. oktobra u Smederevu, u blizini autobuskog stajališta kod OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, došlo je do otvaranja rupe na kolovozu zbog sleganja tla ispod asfaltnog zastora. Ovakvo stanje je, najverovatnije, navodi se u današnjem saopštenju smederevskog JKP Vodovod, posledica dugotrajnog ispiranja zemlјišta prouzrokovano obilnim atmosferskim padavinama u prethodnom periodu, što je dovelo do sufozije tla, naročito u delu trase gradske fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, koja je i pored spiranja okolnog materijala ostala u funkcionalnom stanju.

Neposredno po uočenom problemu, navodi se udalje u saopštenju, intervenisale su stručne službe JKP Vodovod Smederevo i angažovale svu neophodnu tešku mehanizaciju i opremu, jer se sanacija oštećenja izvodi na dubini od oko 8 metara.

Očekuje se da će zbog prirode i obima posla, kao i zbog potrebne količine materijala za ugradnju, deo saobraćajnice koji trenutno nije u funkciji biti vraćen u pređašnje stanje tokom naredne sedmice.

U slučaju eventualnih problema ili potrebe za produženjem roka izvođenja radova informacija o planiranim i preduzetim aktivnostima može se dobiti od dežurne dispečerske službe JKP Vodovod Smederevo na telefon 026/4623 743.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!