Orijentircima Čelika 13 medalja na Prvenstvu Srbije na dugim distancama

SMEDEREVO,  11. septembar 2023 – Prvenstvo Srbije u orijentirngu na dugoj distanci održano je na terenima Govedarište lokaliteta Straža u blizini prevoja Čestobrodica. Učestvovalo je 15 orijentiring klubova Srbije sa 159 takmičara. PSK Čelik je predstavljalo 30 takmičara, koji osvojili su osvojili 13 medalјa – tri zlatne, osam srebrnih i dve bronzane. Po broju medalјa Čelik je bio najuspešniji klub na ovom državnom prvenstvu.

U klubu se najviše raduju medalјama najmlađih, Ilija Milutinović u kategoriji M14 je srebrni, a takođe srebrnim medalјama u kategoriji kadeta do 16 godina, u ženskoj konkurenciji okitila se Sofija Nikolić, dok u muškoj to uspeh Lazara Milutinovića.

Raduje i povratak u orijentiring trke Želјka Ćorića, koji je u elitnoj seniorskoj kategoriji osvojio drugo mesto i srebrnu medalјu.  Srebrnu medalјu zaslužila je i juniorka Milica Vasilјević.  U veteranskim kategorijama, od onih mlađih veterana pa do srednjih i starijih medalјe su osvojili: zlatne – Bilјana Grujić, Darinka Radenković i Branko Grujić; srebrne – Jelena Stanković, Dragan Nikolić i Nataša Stanisavlјević; bronzane – Dragan Pavlović i Milan Cvetković.

Do kraja septembra pa potom i u oktobru, Čelikovi takmičari će imati odlučujuće trke za odbrane titule kako vicešampiona u orijentiringu, tako i šampiona u paninarskoj orijentaciji. Trke će biti na terenima u blizini Subotice, na Rajcu, na Avali, u Beogradu na terenima oko Arene, u Deliblatskoj peščari kod Šumarka. Očekuje ih i učešće na Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orijentaciji, gde okosnicu reprezentacije čine takmičari Čelika.

Fotografije su iz arhive kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!