Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije u Podunavskom okrugu

10. septembar 2023 – Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava tokom naredne sedmice svoj dan nizom manifestacija širom Srbije pod sloganom „Budi i ti heroj“, a činiće to i u Podunavskom okrugu.

Tako će u ponedelјak VSO Velika Plana organizovati posetu OŠ „Karađorđe“ u Velikoj Plani od 10 do 12 časova, u utorak će VSČ Smederevo biti u poseti OŠ „Branislav Nušić“ u Smederevu od 13 i 50 do 14 i 50, a istog dana u prostorijama VSO Smederevska Palanka biće dan otvorenih vrata od 10 do 12 časova.

U četvrtak 14. septembra VSO Velika Plana i  VSO Smederevska Palanka će izvesti javnu pokaznu vežbu na industrijskom objektu Kyngshin Cable Europe doo u Smederevskoj Palanci od 11 časova, a sutradan, u petak je taktičko tehnički zbor na centralnom gradskom trgu u Smederevu  od 12 do 14 časova.

Od 11. do 17. septembra likovno-literarni konkurs na temu „Budi i ti heroj kao vatrogasac“  planiran je u osnovnoj školi „Branislav Nušić“ u Smederevu.

Celokupan program upriličen je kao deo obeležavanja  17. septembra 2009. godine, dana kada je osnovan Sektor za vanredne situacije kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, a to je ujedno i dan kada vatrogasci-spasioci obeležavaju krsnu slavu, Presvetu Bogorodicu Neopalimu kupinu ili nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!