Privatna inicijativa; postavljanje „ležećeg policajca“ – nešto novo kod nas

SMEDEREVO, 9. septembar 2023 – Vozači koji su noćas išli Ulicom Narodnog fronta, Smederevcima poznatom i kao Grobljanska, mogli su da naiđu na zaista neobično rešenje u regulisanju saobraćaja; neko je uredno poslagao cigle preko ulice, celom širinom kolovoza.

E sad, da li je tom nekom dosadilo da gleda kako se tuda, nakon i inače nepreglednog prevoja na ukrštanju Grobljanske i Srbine, vozila strmeknjuju priličnom brzinom ili je reč o nestašluku, neslanoj šali – ko bi ga znao.

Srećom, nije bilo posledica, pošto niko nije neprilagođenom, pa i prilagođenom brzinom, ni to ne bi bilo umiljato, naleteo na improvizovanu prepreku.

Mada nam je prvobitno rečeno da slučaj nije prijavljen policiji, nije dežurnoj službi, ali jeste saobraćajnoj, koje ovih dana, zbog gužvi tokom Smederevske jeseni, ima baš u količinama. Policajci su izašli na teren i rešili problem uzevši isti, odnosno cigle, u svoje ruke.

Epilog: biće podneta prijava protiv N. N. lica za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja. Privatna inicijativa, u ovakvim slučajevima, izgleda, ne može da prođe nekažnjeno. Pod uslovom da se počinilac ili počinioci na’vataju, da ih jataci odaju.

Foto: Viber sd patrola

Skorašnji članci

error: Content is protected !!