Ako ne nađete proizvode sa oznakom „Bolja cena“ žalite se Ministarstvu

Izvor: RTS  9. septembar 2023 – Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović poručio je građanima danas, gostujući na RTS-u, da se obrate tom ministarstvu ako nema proizvoda čija je prodaja po sniženim cenama najavljena od srede do Nove godine.

Trgovci, proizvođači i predstavnici države postigli su sporazum o snižavanju marži od naredne srede, do duše samo pojedinih proizvoda i samo u nekim trgovinskim lancima, što bi trebalo da znači i snižavanje cena tih proizvoda u prodavnicama.

Reč je, kako navodi Momirović, o mleku, jogurtu, siru belom u kriški, jabukama, krompiru, testenini, pilećem mesu u trupu, salami u omotu, bezalkoholnom pivu, sokovima, kafi, hrani za bebe, šamponu i kupki za bebe,  dečjim pelenama, šamponu i kupki za odrasle, toalet papiru, higijenskim ulošcima, deterdžentu za pranje sudova i deterdžentu za pranje veša.

Ukazuje i da postoji opasnost od izvesnih zloupotreba, ali da Vlada to neće dozvoliti i da će kontrola biti efikasna.

„Ja pozivam ljude da to ozbiljno shvate, pozivam građane da iskoriste ovu akciju, da obrate pažnju i da tamo gde vide ovaj natpis, ‘bolje cene’, budu uvereni da su to najjeftinije cene u Evropi za ovih 20 artikala“, poručio je Momirović.

Što se tiče povećanja akciza od 1. oktobra na kafu, cigarete, alkohol, naftne derivate, ministar ocenjuje da je, ako akcizu prevedemo na cene, to relativno malo poskupljenje.

„Sigurno da će alkohol i cigarete poskupeti malo više, ali opet smatram da ni to neće značajno ugroziti ljude koji konzumiraju te proizvode“, zaključuje Momirović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!