Osipaoničanin optužen da je metalnom šipkom prebio mladića

SMEDEREVO, 4. septembar 2023 –  Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv Z.T. (28) iz Osipaonice. On se tereti da je na javnom mestu, pred više ljudi, oštećenom N. R. (28) prvo zadao udarac čelom o glavu, a potom iz automobila izvadio metalnu šipku i udarao ga po telu na očigled okuplјenih.

N. R. je uspeo da pobegne, a osumnjičeni je nastavio sa nasilničkim ponašanjem, pa je šipkom razbio sva stakla na automobilu oštećenog. Svojim ponašanjem je značajnije ugrozio spokojstvo građana, a pritom je naneo lake telesne povrede N. R. i oštetio njegovu imovinu.

U optužnom predlogu, javni tužilac je predložio osudu zbog ovog krivičnog dela i kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, budući da se radi o ranije osuđivanom licu.

Krivično delo nasilničko ponašanje iz čl. 344. stav 2. KZ čini onaj ko grubim vređanjem ili zlostavlјanjem drugog, vršenjem nasilјa prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, a ako je pri izvršenju dela nekom licu nanesena laka telesna povreda, kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!