Izložba fotografija Dragana Lapčevića „Zapisi iz Šume“ u Kovinu

KOVIN, 29. avgust 2023 – U Galeriji kovinskog centra za kulturu posetioci će od ovog utorka moći da pogledaju Izložba fotografija Dragana Lapčevića „Zapisi iz Šume“. Otvaranje izložbe je zakazano za 19 časova, a pred Kovincima će radovi Lapčevića biti do 10. septembra.

Dragan Lapčević je rođen 1966. u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Kao snimatelj snimio je tri igrana filma,nekoliko dokumentarnih,kratkih igranih i eksperimantalnih filmova, kao i veliki broj TV emisija.
Za dva dokumentarna filma „Treći brk“ i „Usluga čobanska“ je dobio nagrade za najbolji snimateljski rad.
Aktivno se bavi umetničkom fotografijom. Član je Foto Saveza Srbije /FSS/ od 2007. sa zvanjem Majstora Fotografije Foto Saveza Srbije./ MF FSS/
Izlagao je na više od 300 zajedničkih izložbi FIAP-a i FSS-a. Fotografije su mu izlagane na godišnjim izložbama nagrađivanih autora FSS kroz izložbe „Na tragu svetlosti“. Radovi su mu objavljivani i nagrađivani na raznim konkursima i takmičenjima u „Refoto“ časopisu za kulturu fotografije, kao i u National Geographic Serbia.
Fotografija „Radnici“ (Workers) primljena je u 100 najboljih fotografija na svetu, fotografa koji rade Nikonovom foto opremom, a povodom 100 godina postojanja brenda Nikon.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!