Site icon podunavlje.info

Školama upućene smernice za unapređenje vaspitnog rada sa učenicima

18. avgust2023 – Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da je, uzimajući u obzir posledice majskih tragedija, uputilo danas svim školama Smernice za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama u školskoj 2023/2024. godini, sa posebnim naglaskom na unapređivanje vaspitnog rada sa učenicima.

Osnovni cilj obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2023/2024. godini predstavlja razvoj pozitivnih ljudskih vrednosti kod učenika i unapređivanje odnosa zasnovanih na međusobnom poštovanju, saradnji i solidarnosti, uz uvažavanje različitosti, zbog čega su Smernicama predviđene sledeće aktivnosti:

Sastavni deo Smernica čine i pripremljeni materijali za osnaživanje škola u različitim domenima vaspitnog rada kao i modeli priprema za realizaciju tematskih dana.

Tokom cele školske godine, u realizaciji svih nastavnih, vannanstavnih i ostalih oblika obrazovno-vaspitnog rada važno je dostizanje međupredmetnih kompetencija, odgovarajućih ishoda obrazovanja i standarda kvalifikacija kod svih učenika, kako bi njihovo obrazovanje ispunilo obrazovnu i vaspitnu funkciju neophodnu za uključivanje u savremeno društvo i svet rada kao i nastavak školovanja.

Kompletan tekst Smernica za organizaciju i realizaciju obrazovno –vaspitnog rada u školskoj 2023/2024. godini možete da pogledate ovde.

Informacija i foto: Ministarstvo prosvete

 

Exit mobile version