Ispuštena pobeda u završnici, gosti golom u 87. minutu odneli bod u Novi Sad

SMEDEREVO,  12. avgust 2023 – Minuti su delili smederevske fudbalere danas od novog trijumfa, ali su gosti samo nekoliko trenutaka pre kraja stigli do izjednačenja i, reklo bi se, zasluženog boda: Smederevo 1924 – Mladost GAT 1:1 (1:0).

Susret je počeo blagom inicijativom Novosađana, koji su u četvrtom minutu, posle prvog kornera Ilića, uz pomalo nespretnu intervenciju Kaličanina, pogodili stativu.

Uzvratili su domaći, kada je nakon kornera Stevanovića Panić visoko skočio, šutirao glavom, ali i prebacio okvir gola gostiju.

Zaigrali su domaći u tom delu utakmice znatno angažovanije i u 17. minutu i oni pogodili stativu. Posle prodora i ubacivanja Markovića, iskosa, sa leve strane, Stevanovićev udarac je završio na stativi.

Već u sledećem minutu ipak je stiglo vođstvo domaćih. Ilić je sjajno ubacio u prazan prostor, utrčao je Ivić i preciznim prizemnim šutem pogodio suprotan ugao gola Mladosti za radost više od dve i po hiljade pristalica domaćina, koliko se danas okupilo na stadionu kraj Dunava.

Nove aplauze publike izmamio je Ilić kada je sa 18 metara snažnim šutem uputio loptu koja je očešala prečku Novosađana.

Sledeće uzbuđenje u kaznenom prostoru Mladosti viđeno je četiri minuta kasnije, pošto je Ilić iskoristio grešku odbrane, sa desnog boka zaobišao golmana, ali je povratnu loptu ispred Stevanovića izbacio Drobnjak.

Nisu se predavali gosti pa je u 33. minutu bivši igrač Smedereva Filip Ilić, pored dva štopera, ipak ispostavilo se traljavim šutem pokušao da savlada dobro postavljenog Kaličanina, bez uspeha.

I drugi deo utakmice počeo je inicijativom gostujućeg tima i nije mnogo nedostajalo da Pavlica iznenadi sigurnog Kaličanina.

Uzvratili su Smederevci preko Stojkovića, na asistenciju Ilića, ali se on u odsudnom trenutku okliznuo i u padu poslao loptu pored gola.

Mogao je u 65. minutu Stevanović da iskoristi nesporazum gostujuće odbrane, golmana i štopera, no je u poslednjem trenutku Drobnjak otklonio opasnost.

Odmah potom kapiten gostiju Tanasin našao se u izglednoj prilici, snažno šutirao, ali je Kaličanin još jednom uspeo da sačuva svoju mrežu.

Imao je i Zličić dobar pokušaj posle prodora Dimitrijevića, međutim lopta je završila pokraj gola Novosađana.

U 83. minutu, posle kornera, Drobnjak je sa pet metara pogodio prečku Smedereva.

Konačno, u 87. minutu, Pavlica je utrčao na ubačenu loptu sa leve strane i sa pet metara loptu poslao u nebranjeni ugao gola Smederevaca za izjednačenje.

Krenuli su fudbaleri Smedereva da u preostalom vremenu i nadoknadi stignu do gola koji bi značio pobedu, a dva pokušaja, bez realizacije, imao je Panić, čije je udarce u oba navrata golman Mladosti Elesin odbranio.

U trećem kolu Smederevo u petak gostuje u Vršcu, gde se sastaje sa istoimenom ekipom od 17 sati.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!